30 апр. 2017 г., 23:44

В неизвестност 

  Поэзия » Другая
354 0 0

В неизвестност

Из преспите броди старец овехтял,
но не моли за пощада бръчките.
С бастун подпира снага изнемощели,
счупени са пръчките.

Лястовици, затворени в клетка,
пролетта ще закъснее.
Кокичетата страдат свити,
зимата беснее.

Ледът сковал е всичко,
натрупва се, тежи като годините.
Из сенките дебнат чародейки,
завиждат на богините.

И скита старецът изнемощял,
проправя път за бъднините.
Посоки без изход,
запълва празнините.

 

© Иван Чорлев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??