14 июл. 2011 г., 00:24

В окото на пирамидата 

  Поэзия » Гражданская
1035 0 5

 

В ОКОТО НА ПИРАМИДАТА

 

 

По долината на мъртвите,

в царството на сенките –

венците са за първите,

мълчат гробовно бенките…

 

По реката – ладията с фараона,

с клонки махат му тълпите,

а за мумията във файтона

с кал наплескват си главите…

 

Каква божествена романтика,

какво прелестно очарование!

Не осмисляй таз семантика,

не пробуждай робското съзнание!...

 

До върха на пирамидата,

на свинкса между лапите –

свиват се във какавидата,

че вилнеят пак сатрапите…

 

Превиват гръб мужиците

на нивите или с греблата,

плющят връз тях камшиците

по тялото и във душата…

 

Живеят господарите в рая,

пируват с тях царете –

известен е на роба края:

“Надежда всяка тука оставете!”…

© Лиляна Благоева Андреева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??