Нима животът свършва изведнъж,
като хипноза
под ласката на декемврийски дъжд,
с две тъжни рози.
Смъртта е безпощаден сценарист.
След тази роля
какво остава – звезден бенефис.
Завеса, моля!
Днес сценографите декор строят
в небето, горе –
към нова сцена ти поемаш път:
Бон шанс, Актьоре.
© Владимир Виденов Все права защищены