6 июн. 2009 г., 10:45

В пълен синхрон 

  Поэзия
662 0 1

2 мишки танцуват до книгите,

в пълен синхрон.

След 45 мин. усещане за всеобхватна самота

2 чаши вино и малко Буена Виста съм готова да говоря.

Философски погледнато.

Душата ми търпи метаморфози.

Тя не е кубче Рубик

и твоите сиви настроения

нямат силата да подредят цвета ù...

света ù...

Моят свят,

мойте желания,

моето безвремие...

Имам си принципи! 

Това не е "като няма риба и ракът е риба"

Сега Джипси Кингс пее, а мишките танцуват.

Пренасям се в Куба - на плажа,

в един кръгъл бар

с кой... с кой!?

... С Марто от Перник.

Пием нещо шарено,

дори не искам да знам какво е.

Говорим... за мишките до книгите -

абсолютно еднакви, само че едната е по-голяма,

като че ли си говорим за сродни души,

за пълна симетрия,

за това, което Анна е искала да каже,

рисувайки две напълно еднакви мишки -

себе си и мен... до книгите.

Анна е на 5,

може би просто обича да рисува в симетрия...

© Роси Стефанова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??