2 мишки танцуват до книгите,
в пълен синхрон.
След 45 мин. усещане за всеобхватна самота
2 чаши вино и малко Буена Виста съм готова да говоря.
Философски погледнато.
Душата ми търпи метаморфози.
Тя не е кубче Рубик
и твоите сиви настроения
нямат силата да подредят цвета ù...
света ù...
Моят свят,
мойте желания,
моето безвремие...
Имам си принципи!
Това не е "като няма риба и ракът е риба"
Сега Джипси Кингс пее, а мишките танцуват.
Пренасям се в Куба - на плажа,
в един кръгъл бар
с кой... с кой!?
... С Марто от Перник.
Пием нещо шарено,
дори не искам да знам какво е.
Говорим... за мишките до книгите -
абсолютно еднакви, само че едната е по-голяма,
като че ли си говорим за сродни души,
за пълна симетрия,
за това, което Анна е искала да каже,
рисувайки две напълно еднакви мишки -
себе си и мен... до книгите.
Анна е на 5,
може би просто обича да рисува в симетрия...
© Роси Стефанова Todos los derechos reservados