2 сент. 2012 г., 16:20

В сезон-любов завинаги остава 

  Поэзия » Любовная
1851 0 32

Сърцето има своите минути,

по гребена на пулса балансиращи.

Ако една от тях света му срути,

ще му е все едно какво му липсва.

Ще му е все едно за океана

с възможности, готови да се случат,

ако единствената пожелана

попада в категория "пропуснати"...

 

Сърцето има своите победи

над врагове, приятели, над себе си.

Ако изтегли правилния жребий,

кръвта ще циркулира като песен.

Ще му е все едно дали изтича

на струйка или капчици от раната.

Ако сърцето някого обича -

за него е победа  да е вярно...

 

Сърцето има своите сезони.

Подрежда ги по важност и по тежест.

Сезон-тъга реши ли да прогони,

ще му е все едно дали е грешно.

Ще му е все едно дали го хулят,

ако поне един го обожава.

Ако един поне гласа му чува,

в сезон-любов завинаги  остава...

© Дочка Василева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??