2 авг. 2011 г., 21:20

В сън 

  Поэзия » Другая
649 0 0

Назаем дъх на чуждо време

в  шепи смело  днес граби,

че знам, сърцето ти е бреме -

мечта за нечии горчиви дни.

С шепот сътвори милувка,

с всеки поглед мил и нов.

На мъртвото ти дай целувка,

издишай песен в своя ров.

Тоз, който прокопа в съня си,

в съня го и обикна жив.

През пръстите прокапва смисъл

от раната, от кръста крив.

И празна мисъл, изтъкана

от страстен до печал копнеж,

гравира върху твойте устни

от гроба пресен ледна скреж.

© Есенна песен Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??