21 нояб. 2019 г., 10:19

В Троянския балкан 

  Поэзия
236 0 1

 Очите му -
очи на влюбен мъж,
обхождат белите върхари с трепет.
По склоновете заснежени -
преспи
разтапят се и тръгват там, където
горещата вода
издига пара,
в небесните недра бедра разтваря
и сливат се
със чувственост,
стопяват
от страсти утолени
във мъглата,
мечти за прясно любене.

 

Ръката му -
ръка на влюбен мъж
държи през кръста цялата вселена
допряна до лицето,
полугола,
с дъха прозореца
рисува с нокът
по заскрежената картина
на стъклото.

 

Устата му -
уста на влюбен мъж...

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Невероятно е, Павлина...
    При теб винаги намирам нещо, което най - малко очаквам...
Предложения
: ??:??