29 мар. 2007 г., 10:04

В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА 

  Поэзия
732 0 3
Тръгнала съм истина да диря,
истината свята за света.
Мога ли ДОБРОТО да открия
и докажа свойта правота:
          "Че в живота труден и обречен,
           има справедливост, доброта,
           и в борбата между обичта и злото
           има място само ЛЮБОВТА?"
Но ние люде, от жени родени,
къде закитихме я своята душа,
и пак от "стреса" победени
даваме превес на подлостта?
           Кое добро е и кое злина е?
           Двете думи сляхме във една.
           Мислим, че добри сме, а на яве
           злото в нас пак взема преднина.
И сродника, и блудника нещастен
докосваме с резерви и със злост.
Боиме се ръка да подадеме.
А що ще струва жеста ни тъй прост?
           Една усмивка, дума съкровена,
           изпратени с надежда, със любов,
           душите болни могат да лекуват,
           и нов ще стане този свят суров!
Свят по-добър и по-човечен.
Свят по-усмихнат, по-богат.
Човек да стане по-сърдечен,
истината свята САМ ПРОЗРЯЛ!

© Таня Мезева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??