Това са няколко хайку, които написах тези дни, но така и не съм сигурна дали се вписват в същинската форма. Бих желала всеки да сподели кои редове му допадат най-много:>. Ще съм благодарна и на съвети, и на критики.
1.
Бедни на думи
са емотиконите.
Гушни мечока.
2.
Устните са хлад,
ала скоби не пестя.
Целувай ме с тях.
3.
Дигитален свят,
подправена реалност.
Очаквах друго.
4.
Подай ми ръка.
Имам нещо в джоба си
- флаш със спомени.
5.
Звън на телефон
блъска по стените.
Няма да вдигна.
6.
Клавиш след клавиш
събличам душата ти
- нека те видя.
7.
Писал си ми днес,
а тези дни мълчеше.
Сгрешен прозорец?
8.
След изгрев слънце
батерия залязва.
- "Не, ти затвори!"
9.
Ще споделя на
стената ти желание
- дано се сбъдне.
10.
Така ме е страх
да съм извън линия.
Пишеш ли с друга?
11.
Искаш парола
към излаза в сърцето ми.
Не, шорткът няма...
12.
Днес той ми каза -
до свършека на света
и даде /clear.
13.
Ще поседна под
дървото на живота
да ти пратя СМС.
14.
Трия с късче хляб
в черно-бялата снимка
цветния кичур.
© Нежното Ласо Все права защищены