21 jul 2010, 21:41

В търсене на най-доброто хайку 

  Poesía » Formas orientales
1684 0 21

Това са няколко хайку, които написах тези дни, но така и не съм сигурна дали се вписват в същинската форма. Бих желала всеки да сподели кои редове му допадат най-много:>. Ще съм благодарна и на съвети, и на критики.

 

1.
Бедни на думи
са емотиконите.
Гушни мечока.
        
2.                                                     
Устните са хлад,
ала скоби не пестя.
Целувай ме с тях.

3.
Дигитален свят,
подправена реалност.
Очаквах друго.

4.
Подай ми ръка.
Имам нещо в джоба си
- флаш със спомени.

5.
Звън на телефон
блъска по стените.
Няма да вдигна.

6.
Клавиш след клавиш
събличам душата ти
- нека те видя.

7.
Писал си ми днес,
а тези дни мълчеше.
Сгрешен прозорец?


8.
След изгрев слънце
батерия залязва.
- "Не, ти затвори!"

9.
Ще споделя на
стената ти желание
- дано се сбъдне.

10.
Така ме е страх
да съм извън линия.
Пишеш ли с друга?

11.
Искаш парола
към излаза в сърцето ми.
Не, шорткът няма...

12.
Днес той ми каза -
до свършека на света
и даде /clear.

13.
Ще поседна под
дървото на живота
да ти пратя СМС.

14.
Трия с късче хляб
в черно-бялата снимка
цветния кичур.

 

 

 

 

© Нежното Ласо Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??