13 июл. 2010 г., 08:29  

В утрото на новите събития 

  Поэзия » Другая
410 0 2

А колко сме се борили с клишетата!
И как сме преоткривали нещата!
И колко много вярвали сме в себе си!
Че правилно постъпваме сме смятали!

И колко бяхме в младостта наивни!
И колко диви – в своите емоции!
И колко откривателски и живи!
И колко неочаквано пророчески!

Беззъбо колебание скова ни.
Емоциите ги засипа пепел.
Смъртта издиша с ледено дихание
отровната си жлъч във вратовете ни.

Приятелите ни се разотидоха.
Любими същества от нас си тръгнаха.
Остана нещо, нещо разрушихме.
Във новите си същности се върнахме...

 

 

Публикувано във:

  • Алманах Поезия 2021, Буквите, с.367

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Павли, харесах ...Това е живота - едно си мислим, друго излиза...
  • Поздрав,Поли!Много стойностен стих си написала!
Предложения
: ??:??