30 сент. 2021 г., 19:28

Вече не летя 

  Поэзия » Другая
335 2 6

Не е нужно вече да летя,
зная, че небетата са близо.
Шест въртят луната на пета,
седмо кърпи дъгоцветна риза.

 

Не е нужно през октомври все
да ми е предзимно и студено.
Знам, че ми е верен, като псе
и гори листа да стопли мене.

 

Не е нужен този стих - тъга.
Кратичък и мокър, и треперещ.
Нужно ми е да си тук сега.
Вече не летя — да ме намериш.

 

© Надежда Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??