29 июн. 2011 г., 22:12

Вещица ли? 

  Поэзия » Другая
904 0 0



                 "Кой ви е бог? Кой - дявол? Кой с гласец треперлив
                   заврещя: "Изгорете я
                                                                          тая щерка адова!" "

                                                                                  "Вещица" - Бойко Ламбовски

 

 

 


 

Съдите ме. Съдите младостта ми!
Съскате ядно с раздвоени езици.
Свободата е скитница.
A вие останете си
във вашите животи посредствени!



Кълнете! Проклинайте ме!
Нямам дял в трапезата лицемерна.
Не ме е страх, че съм поредната вещица, 
на вашата клада обречена.



Горете ме! Малодушни и слаби!
Веднъж ще е за мен тази клада.
Вас огън до живот ще ви граби,
пък нека аз да съм щерка на ада.



Мразете ме! Нощта от вас не е далеко.
Оня, от когото се боите, ви научи
да не прощавате во веки
и да лаете по мен като куче.



Горете ме! Пришийте ми алена буква.
Отивам си чиста. Отивам си рано.
Но кръвта ми гореща щом рукне,
ще ви омърси до девето коляно.

© Слънчево Момиче Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??