6 окт. 2012 г., 16:13

Винце 

  Поэзия
1336 0 13

Слънце грее в земни пазви,

грозд, налят от сладост, пука,

бляскат лъскави чапрази -

зер берачките са тука...

 

Във престилките – салкъми,

смях на устните момински,

а момците с хъс товарят

даровете Диониски...

 

После под нозете нежни

танц от пръски ще се лее,

сокът ще таи безбрежност,

ще заври – че му се пее...

 

И  софра щом огън стъкне

с глътки в  менчето звънливо,

лудостта в гръдта ще пръкне -

мераклийска, хем  игрива...

 

И хорото ще навие

на снагата си чевръста

най-любовната магия  -

крачките ще се закръстят...

 

Ще замези хладна вечер

със разпалените чувства:

„Винце – харно ти потече,

че без теб животът пуст е...”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Михаил Цветански Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??