28 апр. 2009 г., 13:19

Виновен си 

  Поэзия » Любовная
672 0 4

Виновен си, за всичко си виновен ти,
защо не ме оставиш и не си вървиш?
Защо при мене идваш и донасяш ми сълзи?
Виновен си, за мойта обич си виновен ти,
защо не ме оставиш да забравя всичките лъжи?
Защото страдам и сърцето ми скърби…
Виновен си, че идваш тук, че ме прегръщаш,
че ме докосваш, виновен си, защото те обичам,
а ти си играеш с мен.
За ден си тук, два-три те няма и всичко се повтаря.
Виновен си, че искам да съм с теб, а ти не ме обичаш.
До болка ме раняваш, знаеш ли?
До сълзи стигам, мислейки за теб!
С мъката за теб говоря,
с болката те свързва моето сърце.
Виновен си, ужасен си,
а аз до смърт желая да съм с теб.
Виновен си, че искам страстно да целунеш
копнеещите ми за тебе устни.
Виновен си, че искам да заспя
в прегръдките ти сгушена, щастлива.
Виновен си, че искам да ме подлудиш от страст и обич.
Виновен си, че искам с целувките ти сутрин да се будя.
Виновен си, виновен си, виновен си,
защото искам обичта, която в теб не съществува!
Виновна съм, че сърцето ми копнее,
че без обич душата ми лудее.
Виновна съм, че всичко свято на света
аз свързвам с неосъществимата си мечта.
Жестока е присъдата ми, зная,
че за тебе продължавам да мечтая.
И нищо хубаво не ме очаква,
а само на болката да се оплаквам.
Виновен си!
О, смърт, сърцето ми вземи!

23/05/2008г. Надежда Петкова

© Надежда Петкова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Така е Кръстина...живеем за да обичаме и да бъдем обичани!
    Животът е Любов!
    Благодаря!
  • "Но как за участта си да заплаче,
    щом любовта е сляпа - без очи...!?"
    ...............................................
    (цитирах ти част от мой стих)
    Да, така е, понякога сладкото горчи...
    Но без любов животът е безсмислен, нали...!?
    ПОЗДРАВИ! БЪДИ!
  • Човек не е виновен,че обича мила ми Надежда, виновно е сърцето,че не слуша разума....поздравления за стиха ти...Тъжен, но красив!
  • Вината е, че си влювена!
Предложения
: ??:??