31 авг. 2005 г., 20:00

Витална сила(Cefules&JoannaVas) 

  Поэзия
778 0 3
От космоса,
от земните недра,
от натрупаната сила в звуците,
от слънчевите изблици,
от бясната река,
излязла от коритото,
от дивата гора на любовта,
от скачащите зверове из нея,
от птиците,
от детелинките,
пръстта,
от свитото пространство
под гърдата лява...

От всякъде,
от всичко
и от някого, когото знаеш ти...

От някого,
чрез който ... взривява се света
и в сънищата срещаме се тайно
във танца на ръцете -
клони върбови,
отпили от растежа на тревата,
докато клоните задъхани
цъфтят
и пъпките разтварят се в омая ...
Ресниците на клепките
са струни.
Достатъчно е само да погледнеш
към утрото,
разгърдено в мелодия.
И няма граници
и никакви условности
не съществуват
в сетивата, застанали над себе си...

От всякъде,
от всичко
извличам те с любов
и знам,
ще ме познаеш
по аромата на душата,
а с името си
мойто ще изпишеш преди да го узнаеш...

© Йоанна Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??