Локомотив с вагони три,
нашият влак в тунел се скри,
това е мое хоби, занаят -
да пътувам със следобедния влак.
От прозореца в купето
виждам хората в полето.
Тоя прозорец толкоз е голям,
всичко ми е като на длан.
Сегиз-тогиз гледката се прекратява,
тъмнина в купето настава,
в тунел се влакът вкара
из горската дъбрава.
Но доде се усетя, вече
от София сме далече.
Навлизаме в гара "Горскокрак"
и свърши се пътуването с нашия влак!
© Милен Димитров Все права защищены