16.09.2012 г., 20:10 ч.

Влак 

  Поезия » За деца
449 0 1

Локомотив с вагони три,

нашият влак в тунел се скри,

това е мое хоби, занаят -

да пътувам със следобедния влак.

 

От прозореца в купето 

виждам хората в полето.

Тоя прозорец толкоз е голям,

всичко ми е като на длан.

 

Сегиз-тогиз гледката се прекратява,

тъмнина в купето настава,

в тунел се влакът вкара

из горската дъбрава.

 

Но доде се усетя, вече

от София сме далече.

Навлизаме в гара "Горскокрак"

и свърши се пътуването с нашия влак!

© Милен Димитров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хубавата поезия е наслада за душата. Особено тази за децата, но да се пише за тях не е лесно. Но и защо не, пък всеки да опита...
Предложения
: ??:??