22 апр. 2011 г., 19:04

Вода 

  Поэзия
1820 0 10

Провокирано от Румяна Пелова и нейната

"Тризвънна вода"

и Елена Петрова (от едно нейно интервю)

 

Вода

 

Бях вода млада и дива,

от светли струи идеше силата ми,

по зелени бързеи лудо препусках,

не ме усмири в бентове никой.

 

Бях вода звездна, светлинна,

грижливо събирах спомени крехки,

за любов и раздяла, за песни и сълзи.

Не бива да ме разлива никой!

 

Сега съм вода светена, мълчана.

Идвам от самодивските извори,

притихнала в храм, избистрена,

Великденска вода пречистена.

 

Така искам да ме запомнят -

като вода дълбока и истинска.

Светена вода по съмнало,

молитвена по мръкнало,

любовна вода самодивска!

 

(Моля Румяна Пелова да ми прости, че използвах нейния стих)

На всички  - Светли Великденски празници!

 

© Ваня Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??