Провокирано от Румяна Пелова и нейната
"Тризвънна вода"
и Елена Петрова (от едно нейно интервю)
Вода
Бях вода млада и дива,
от светли струи идеше силата ми,
по зелени бързеи лудо препусках,
не ме усмири в бентове никой.
Бях вода звездна, светлинна,
грижливо събирах спомени крехки,
за любов и раздяла, за песни и сълзи.
Не бива да ме разлива никой!
Сега съм вода светена, мълчана.
Идвам от самодивските извори,
притихнала в храм, избистрена,
Великденска вода пречистена.
Така искам да ме запомнят -
като вода дълбока и истинска.
Светена вода по съмнало,
молитвена по мръкнало,
любовна вода самодивска!
(Моля Румяна Пелова да ми прости, че използвах нейния стих)
На всички - Светли Великденски празници!
© Ваня All rights reserved.