Времето отмерва съдбата на всеки
Времето отмерва съдбата на всеки,
като най-точен показател го следва навред.
Образ отлита,
природата вика -
ти, човеко останал,
върви напред!
Вкопчил се здраво,
твърд като закалка,
този живот след всеки върви.
Ех, съдба, ти винаги знаеш
що е болка, що е тъга.
С щедрост раздаваш на всички
болка и радост, колкото щеш.
Не е ли това просто утеха,
че след този живот покорно вървиш?
Залиташ - ставаш, вървиш - оцеляваш,
смееш се - плачеш, викаш - крещиш.
И какво намираш - същността си,
която умело в тебе таиш?
© Мария Все права защищены