19 нояб. 2024 г., 21:18

Времето, в което ще ме няма 

  Поэзия » Философская, Другая
105 5 8

Красивите очи на младостта 

се крият зад завесата от бръчки 

и само пламъчето на страстта 

опитва на моменти да ги сръчка. 

 

Красивите очи на младостта 

нехаят,че животът е коварен. 

В това е чарът им и те блестят 

с наивност, неприемаща забрани. 

 

Красивите очи на младостта 

мечтаят за една любов голяма, 

а после, в залеза на старостта,

доволни са и на приятел само. 

 

Така ли е, не знам. Не е за мен 

да вярвам, че животът е измама 

и давам смисъл нов на всеки ден 

за времето, в което ще ме няма. 

 

© Nina Sarieva Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??