17 февр. 2024 г., 00:42

Всеобщи любимци 

  Поэзия » Для детей
218 3 7

Мама много рядко позволява

да прекарвам време пред екрана.

Само че и тя се забавлява,

щом ги дават тез герои двама!

 

Смях до дупка! Щура надпревара!

Кой кого пак гони – аз не знам!

Уж котакът мишката подкара

право към най-хитрия капан...

 

Дрън-н-ннн! Тиганът – в котешката тиква!

Спира го стопанката от полет!

Като палачинка тънка спихва,

но след миг, пак жив и здрав, на воля

 

планове крои, залага клопки –

всичките най-умно се провалят.

В таз игра на мишки и на котки

май мишокът по-добре се справя.

 

По-забавни, мили симпатяги

много трудно можеш да намериш.

Чувам мама: „Идвай бързо, Маги!

Хайде, че ще дават Том и Джери!”

© Все права защищены

Произведение участвует в конкурсе:

За героите любими от анимационни филми! »

3 место

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??