4 февр. 2007 г., 12:35

Всичко е бяло 

  Поэзия
808 0 7

Всичко е бяло


Днес мойто утро е толкова бяло
(до заслепяване чак)
Звездите валят и са бели,
градът е разцъфнал и бял,
комини, поле и пътека
прошепват ми бяла шега.

Дърветата мрачни и сиви до вчера
/днес бели-мечтатели пак/
над мен са разтворили клони
и канят ме в снежен дворец
на танци и с тях да се гоня.

Дори ранният глас на премръзнала птица
по своему бял и лиричен звучи.
Политнала мигом от клон на ела,
оставя в душата ми  бяла следа.

© Златка Петкова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??