7 сент. 2015 г., 20:16

Всичко е кодирано 

  Поэзия » Другая
1521 0 9

          В С И Ч К О   Е   К О Д И Р А Н О

 

 

                                           Прецъфтяват винаги цветята.

                                           Птиците отлитат все на юг.

                                           Слънцето преследва пък луната,

                                           ала тя е влюбена във друг.

                                     

                                          Луда - все се гмурка из простора.

                                          Прегръдките му търси нощ и ден...

                                          Вечер се отдава без умора.

                                          Той от други денем е пленен.

                                          

                                          И така от ревност тази фея –

                                          тя, луната, през деня не спи.

                                          Знае, че сме влюбени във нея,

                                          но от таз любов не се свени.

                                         

                                         Нощем сипе звезден прах без мяра –

                                         очите да притворим от любов.

                                         Преспива тя уж твърдата  ни вяра

                                         и към простора пак изпраща зов...

 

                                        Всичко е кодирано в начало –

                                        Исус дори преди да се роди –

                                        птиците, Вселената... Тъй щяло -

                                        пак  по кода да се подреди.

 

                                        

                                         

                                          

 

                                         

                                         

                                         

© Стойна Димова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Хубав и мъдър стих! Поздравления!
  • Благодаря Йонче,за вниманиего и позитивния коментар!
    Поздрав и ведър ден!
  • Браво Тони.Хубав стих.Хареса ми много. Лека вечер
  • Ачо, Васе - благодаря ви за вниманието и позитивните коментари!
    Поздравление и хубава вечер!
  • Съдба! Каквото е драснато това става. Поздрав!
  • Всичко в вселената е с предназначение !Всичко в всемира е кръг и във него се вплитат нашите малки сърца!Отпусни се дай на сърцето крила!!!Случаини неща няма!!!До нови приятелко!Хубав стих!!!
  • Руми, Исмаил - приятели, благодаря ви, че ме удостойхте с вниманието си!
    Много се радвам и на двамата! Желая ви хубав ден!
  • Случайни неща няма! Всичко е по волята на ВЕЛИКИЯ ТВОРЕЦ!
  • И в най-малката тревичка дори, каквото е заложено, това се случва, никой не може да избяга от тази истина! Поздравявам те, мила Стойне!
Предложения
: ??:??