7 февр. 2024 г., 11:05

Всяко зло побеждавай с добро 

  Поэзия
76 0 0

 

Наранена от подла клевета,,в гнева си
аз изрекох горчиви молитвени слова :
"Моля те, Господи,, слез на земята и виж
как лъжата и подлостта алчно пируват,
а истината и справедливостта нямо слугуват,
безсилно навели глави, и ронят тъжни сълзи
с незрящи разплакани очи. Слез и виж как
в човешките гърди, наместо сърце, леден камък

тупти, а човешката бяла вяра на черна клада гори

и хищната ръка на завистта, омразата и злобата

реже без жал невинните криле на мечтите,

които умират още преди да полетят. Моля те, Господи,

слез на земята и виж как с клевети и интриги лошите

побеждават добрите, и щедро хранят с отровата си

гладния ден на обезлистената четирилистна детелина.

Слез и виж как приятел приятела натопява, как брат

брата наклеветява, как любим любима предава,
как бесят нагло с черни въжета белите слънца

на истината, за шепа жълти монетки. Моля те, Господи,

слез и ни спаси! Ако ли не, признай си: “Бог не наказва,

когото мрази!?!” Но тогава, ако е така, кажи, струва ли си
да сме добри, щом в живота са щастливи само тези

с подлите души, а добротата се наказва с мъртвородени

мечти, защо тогава да сме добри, струва ли си, отговори.?!?
Напразно се тревожиш,, недей, прошепна в сърцето ми той,,

знай и помни, с теб съм винаги, всяко зло побеждавай

с добро,,рано или късно се плаща всяко сторено зло.
..........................................................................................
 

© Кръстина Тодорова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??