14 февр. 2008 г., 20:33

Вярващите ме продадоха 

  Поэзия » Философская
1277 0 13
Счупих се на парчета сълзи,
грешниците ме раздадоха,
с дъха ми окървавиха своите очи,
от нежността ми ядоха...


Изплаках... мечтите,
вярващите ме продадоха,
с лъжи ми срязаха очите,
от спомените ми свят създадоха.
Там вярващи живеят в смъртта,
хранят се с кръв от светлината,
заравят Бог в прахта
и целуват свещеници в тъмнината.


Крих се в дихание,
от грешници раздадена,
кървях в стенание,
от вярващи продадена,
давех греха в ридание,
от гняв разядена,
разрязвах вярата със страдание,
от света предадена...


Езичниците ме събраха,
видяха сърцето в късове от тъмнина,
истинската ми душа прибраха
и изсипаха кръвта ми в топлина...




© Димитрина Иванова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??