Отдавна ме измъчва
тоз въпрос трагичен.
Макар и леко нелогичен,
в съзнанието ми като
червей рови и търси някой
да му обясни...
Защо глупака все отгоре си стърчи?
А умния изпълнен със съмнения
пред него коленичи,заврял главата си
в миша дупка и мълчи.
Нима не вижда,
че задника му е отгоре и стърчи?!
А наглия го обладава
с поредните лъжи.
И щедро той му обещава,
че там иззад хоризонта,
го чакат най-светлите му дни.
Но ако може още малко той да помълчи.
Унизен от болка и от срам,
в съмнения раздира се душата и кърви,
но милия- продължава да си чака,
щастието което му е обещал тъпака.
Иван Стоянов
© Иван Стоянов Все права защищены