29.10.2022 г., 10:43 ч.

Въжделения 

  Поезия » Философска
441 0 0

 

Въжделения

 

 

Отдавна ме измъчва

 

тоз въпрос трагичен.

 

Макар и леко нелогичен,

 

в съзнанието ми като

 

червей рови и търси някой 

 

да му обясни...

 

Защо глупака все отгоре си стърчи?

 

А умния изпълнен със съмнения

 

пред него коленичи,заврял главата си 

 

в миша дупка и мълчи.

 

Нима не вижда,

 

че задника му е отгоре и стърчи?!

 

А наглия го обладава

 

с поредните лъжи.

 

И щедро той му обещава,

 

че там иззад хоризонта,

 

го чакат най-светлите му дни. 

 

Но ако може още малко той да помълчи.

 

Унизен от болка и от срам,

 

в съмнения раздира се душата и кърви,

 

но милия- продължава да си чака,

 

щастието което му е обещал тъпака.

 

 

Иван Стоянов

 

 

© Иван Стоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??