Вълкът във мен е кротък, непробуден...
Вълкът във мен е единак.
Вълкът във мен, макар и все изгубен,
намира начин да остави знак.
Вълкът е силен, може да го крие,
може да показва слабост, знам...
Понякога дори "вода" не пие
в старание да си остане сам...
Той всяка вечер нежно ме приспива,
а после броди тихо посреднощ.
И всяко малко чудо му отива
унесен славно в своята мощ...
Вълкът във мен е вълк в столетно право
и пази нещо в мен, не знам какво...
...
Днес "жертвата" му, виждам, е във бяло
и води я към моето легло...
© Кати Все права защищены