Появи се бавно и притихна.
Загасих фаровете. Слязох и изключих телефона.
Една вълна изскочи, примижа и кихна;
Надигна се и рухна връз брега, в заслона.
Късно беше, вечер. Връщах се от работа.
Студено в колата, а уж климатикът преде.
Сам не знам как в петък срещу събота
Паркирах тук. До зимното море.
Тя беше там. Съвсем сама.
Вероятно ме е чакала отдавна.
Пак плисна същата вълна.
Заслонът се изсмя коварно.
Дали ме виждаше? Да, тя ме гледа.
Окото ѝ се стича във водата:
Капе, плаче. И е много бледа.
Съблякох се. Заплувах към Луната.
Вина, не студ бе туй, което
Караше ме да замръзвам.
С ранената вълна, в морето
Напред поех. Зад мене беше тъмно.
© Владимир Георгиев Все права защищены