Защо ти е в моретата да вярваш...?
Кон-Тики ще остане вечен символ
на примитивното, достигнало безкрая.
... Летящи риби ще заместват птици
и в бронзов залез ще отплува салът...
Една-едничка сбъднатост ти трябва -
нищожна, но така непостижима!
... Душата е платно на лека шхуна,
надбягваща препускащия вятър
с мечтите-пръски лесно уязвими...
Очи - монголоидни цепки,
и скули, ръсени от морска сол, изгарят...
Сега си древният мореплавател,
навлязъл в провлака на Истината.
От знаците на "пи" въже направил
и примка Гордиева сплел неистово.
... Въпроси възлописни днес оставят
следи пенливи в гърбици на океана...
На Хокусай вълната се издига
брега от отговори с гребен да удави...
© Младен Мисана Все права защищены