17 янв. 2011 г., 20:11  

Вълшебство от сърце – Четвърти КОледен Творчески Фестивал 

  Поэзия
1162 0 27


Вървя сама... Витрините блещукат.

Коледно нагиздени. До пренасита.

Кукла непрегърната моли да я купят.

А хората - забързани като таксита.

 

Витаят мислите ми. Искам да съм фея.

Свистят в душата побеснели гласове.

Но вятър няма - сякаш време за гнездене.

А някъде там свило се е ничие дете.

 

То своята звездица сънува през деня.

От раждането си орисано със зима.

И е самотна птица - с отрязани крила.     

А неговата Коледа излита през комина.

 

В очите приютило пресипнала надежда.

(А в Дома отново грейнала е суетата.)

За цветно лакомство, с нетърпелива жажда,

то чучнало е любопитно край елхата.

 

Но е пораснало. И гледа мъдро - като дете.

Ръце протяга към онази лъскава измама.

Вълшебството, което сме дарили (от сърце),

дали ще оживее? Ще се появи ли Мама?

 

***

Ех, Коледа е! Трябваше да ви засмея.

Да драсна два-три реда весели неща.

А аз вървя без цел. Преструвам се на фея.

И моля се… Да ви се случват чудеса!

 

13.11.2010

Julie

© Юлия Димитрова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??