Заставаш ти
на колене сега.
И молиш се
за лъч от светлина.
За малката частица,
за тебе отредена.
За твоя мир,
за твоя свят!
И отговори
търсиш пак.
За кой ли път!
За този миг,
за този час.
Дали да си
на този свят?
Защо сега,
а не преди,
или в някой
друг живот,
но твой,
избран от теб?
С други хора,
други нрави,
вселена друга?
Да промениш
и да обърнеш хода
на неотменимото,
отсъдено за теб.
© Сеси Все права защищены