Възраст
Какво тук значи някаква си възраст,
когато в очите ти блести звезда.
Когато в телата ни гори страстта,
търсели и заедно срещнали я Любовта!
Какво тук значи някаква си възраст,
тя по-млада, а той по зрял с няколко лета.
Стройна, красива млада, мила жена,
прегръщат се, а телата им стене страстта!
Мина време, щастливо живееха така,
че си липсваха и чакаха с тръпка срещата!
А някой ги видя и на любовта им завидя,
да развали щастието им се опита зла жена!
Не бил за нея, малка за него била тя,
уж майка, а чедото си тя не разбра!
Да усмихне щастието им не пожела,
и той тръгна си с тъжен наведена глава!
И тя остана, не го последва по пътя, сама,
остана с майка си тъжна, така си заживя.
Две разделени души страдаха дълго така,
за да си щастлив в любовта, трябва борба!
© Валентин Миленов Все права защищены