14 июн. 2016 г., 08:25

Я кажи ми, любов? 

  Поэзия » Любовная
429 1 3

Я кажи ми, любов?

Я кажи ми, Любов, докога ще те има,
докога ще търпиш и ще носиш за трима?
В тоз отровен живот дoкога ще си жива,
а когато цъфтиш все нощта ще те скрива?

 

Я кажи ми, Любов, как в сърце се живее,
след горчивия ден две очи как копнееш?
Как разбиваш скръбта и превръщаш във вяра,
как докосваш света, благославяш без мяра?
 
Той, животът, тече във незнайна посока,
всеки летвата вдига до безкрайност висока,
но защо ли, Любов, теб така не открили,
гасне огън в очите с усмивки унили?!

 

Не, не казвай Любов, докога ще те има,  
ще си с нас и във нас та дори и незрима!
Ще ни даваш криле, висини, да се реем,
ще наливаш магия в кръвта ни да пее!
 

© Евгения Георгиева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??