Ю Б И Л Е Й
Не е ден обикновен -
днес е моя ден рожден
юбилей е при това
осемдесет не са шега.
И от тоз житейски връх,
време е за равносметка
какво дала, какво взех
пише се на мойта сметка.
Колко лошо, колко грешки
във живота си сторих,
колко грижи пък човешки
положих и ги изтрих.
Какво не е видяла
мойта сребърна глава
и дали съм и успяла
да се справя със това
що живота ми поднася
и на изпит ме зове.
Тук сега на вас донасям
отговора е - "добре".
Нека днес да вдигнем чаши
със приятели добри
и с старанията наши
ний напред да продължим.
Още много да напишем
приказки и стихове
и живота да опишем
с радости и страхове.
Ха, наздраве! Днес ви каня
да празнувате със мен.
Утре още отзарана
ще е ден обикновен.
© Анка Келешева Все права защищены
.