16 авг. 2012 г., 10:43

За борбите в младините (ама само на едните) 

  Поэзия
606 0 2

За борбите в младините

(ама само на едните)

 

Всички казваме на прима

за живота си едно:

„Боря се сега да имам...”

Стоп! Въпросът е КАКВО?

 

Дни спокойни   ̶  как ще стане

с тези карти, цял атлас?

Банката като ни хване,

сянка стресът е край нас?!

 

Свобода ли   ̶  моля, моля   ̶

следваме зададен план!

Надали свободна воля

има в избор на избран?!

 

Време ли? Че то се крие:

в работа, в сапунки, в сън...

Знаем, че е там, но ние

дирим ли го? Не   ̶  сакън!

 

Здраве ли   ̶  да се озърнем   ̶

даваме го за пари,

а в борба да си го върнем,

те не стигат ни дори?!

 

Екология ли   ̶  грънци,

прах в очите, трънки, дим   ̶

вее вятър, грее слънце,

а дърветата горим?!

 

Вяра ли   ̶  каква ти вяра   ̶

цункай кръст, пални си свещ,

сякаш само пред олтара

можеш Него да съзреш?!

 

Любовта ли   ̶  хайде стига   ̶

по-добре да теглим чоп   ̶

него дай му крак да вдига,

а на нея пълен джоб?!

 

Грешно водим свойте битки   ̶

търсим златния рибок

не в моретата, а в плитки

ручейчета   ̶  на хълбόк!

 

© Марин Цанков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??