23 мая 2020 г., 23:32

За бъдещето 

  Поэзия » Оды и поэмы, Другая
904 0 2

 

Бъдеще?
За бъдеще ли се бориш,
за бъдеще ли се трудиш,
търпиш и страдаш,
за бъдеще ли мислиш,
вечно говориш,
даваш всичко...
не осъзнал,
че все пропадаш?

 

Бъдеще?
Няма бъдеще!
Не, не ме прекъсвай,
не ми обяснявай,
че негативно мисля,
песимист, реалист,
аз не ще отстъпя,
погледнах в бъдното,
потръпнах,
всичко отписах.

 

Деградирам аз,
деградираш ти,
няма какво да губим,
за какво да се борим,
гледам синьото небе над нас блести,
но хоризонта е забулен в дим отровен...

 

Николай Цветинов (Meddle), 2009

Между Демони и Божества (XI)

© Николай Цветинов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Има за какво да се бориш, докато има синьо небе! Хубав празник!
  • Докато “синьото небе над нас блести” винаги ще има антидот за всяка отрова 😊 И това небе много ми хареса!
Предложения
: ??:??