15 мая 2010 г., 13:08

За да вярвам 

  Поэзия » Любовная
649 0 1

     За да вярвам

Ако някой ми каже, че си лош,

не бих повярвала, дори да го докаже,

че в твойте очи аз виждам Бог,

а туй ми стига. Не искам друго даже!

Ако някой те нарече предател,

не бих повярвала, дори и да го зная,

че в ръцете ти аз омалявам

от щастие. Какво ме интересува края?

Ако някой ми каже, че лъжеш безсрамно,

не бих повярвала, дори и да го видя,

че слънцето дори не свети както

лицето ми, когато се усмихваш!

Ако някой ми покаже твоя снимка

със друга, чужда във ръцете ти,

не бих повярвала, дори и да е истина.

Нали ми стига, че при мен си ти!

Ако някой ми каже, че не ме обичаш,

не бих повярвала - макар да осъзнавам, че е прав.

Просто всяка нощ до мене ти заспивай!

За да вярвам поне във любовта...

© Еви димитрова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Финалът е в противоречие с цялото стихотворение. Аз бих помислила още малко върху финала. Иначе ми хареса. Поздрав!
Предложения
: ??:??