12 авг. 2006 г., 00:43

ЗА ФАЛШИВИТЕ ХОРИЦА 

  Поэзия
616 0 4

 

Смеем се и плачем,

радваме се и тъжим.

Живеем два живота,

двойни сме и ний.

*

Този, който само себе си е,

вече знам -

рано или късно

слага на живота край.

Светът устроен е за лицемери,

за простаци и глупаци.

И все по-често хората, които вярват,

че истината трябва да проповядват,

бързо друг път съзряват,

че да бъдеш фалшив

е начина да успяваш.

*

И така...

смеем се и плачем,

радваме се и тъжим,

И погубваме се в този свят трънлив,

в който нож в гърба на другия

забиваме,

без да се усещаме, че и себе си

убиваме!

 

 

02.07.2006

© Марина Пл Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??