Смеем се и плачем,
радваме се и тъжим.
Живеем два живота,
двойни сме и ний.
*
Този, който само себе си е,
вече знам -
рано или късно
слага на живота край.
Светът устроен е за лицемери,
за простаци и глупаци.
И все по-често хората, които вярват,
че истината трябва да проповядват,
бързо друг път съзряват,
че да бъдеш фалшив
е начина да успяваш.
*
И така...
смеем се и плачем,
радваме се и тъжим,
И погубваме се в този свят трънлив,
в който нож в гърба на другия
забиваме,
без да се усещаме, че и себе си
убиваме!
02.07.2006
© Марина Пл All rights reserved.