14 авг. 2011 г., 16:56

За хората и финтифлюшките 

  Поэзия » Другая
872 0 3

Не всички пеперуди са луди
в центъра на Нищото в средата
на Нещото заприличват на
мокри чудеса и не се взривяват
от думата "отровен"
когато изгубят смисъла си
пишат стихове стихове с много
йогурт лайка и мед с фанфари
и барабани и сълзи сълзите им
се усмихват като щастливи
пеперуди или просто са гневни
като кукли с трескави букли
и понеже морето небето
ягодата и малината
ако не са диви нищо не струват
и пеперудите пристигат от
деликатния див свят на диви
летящи чинии и кацат върху
театрално-ориенталски измами
крехко и нетрайно като
пур бланка като цветно-кипарисова
романтика кипарисовите им
цветя са ужасно натрапчиви
като случайни пеперуди
(от Avon ще ме извинят)
финтът и флюшките на
пеперудите никога не увяхват
призрачната вода
топлите лъжи също
пеперудата е твоят човек

© Светла Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • "пеперудите никога не увяхват
    призрачната вода
    топлите лъжи също
    пеперудата е твоят човек"

    Това е истината - и аз понеже зная, че ти я знаеш, си я чета при теб...
    Винаги с най-голямо удоволствиe!




  • "пишат стихове стихове с много
    йогурт лайка и мед с фанфари"
  • финтът и флюшките на
    пеперудите никога не увяхват
    призрачната вода
    топлите лъжи също
    пеперудата е твоят човек
    Разби ме, страхотно!
Предложения
: ??:??