16 авг. 2024 г., 18:57

За жегата и хората 

  Поэзия » Гражданская
80 0 0

Толкова горещо време

аз не помня досега.

В Ада, дявол да го вземе,

май не пържат ги така.

 

Суша. Всичко живо страда.

И полето изгоря.

Втори месец дъжд не пада,

всеки пита: – Докога?

 

Жежко е като в камина

и побърка се светът.

Нови избори ще има

пак у нас, за кой ли път.

 

Френската олимпиада

я застигат гаф след гаф.

Боксът женски пръв пострада,

с хромозомен автограф.

 

От прочута гимнастичка

взеха новия медал –

с четири секунди всичко

бил протестът закъснял.

 

А откриването беше

най-безвкусната боза.

Джендъри заместват вече

и светците там сега.

 

Времето ще се обърне,

тръгва есента насам.

Ще ли разумът се върне

пак в главите ни? Не знам

© Димитър Дунеловски Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??