14 апр. 2012 г., 18:47

За моята одисея 

  Поэзия » Гражданская
358 0 0

      За моята одисея

 

И аз бях, като много други,

от тежка болест поразен.

И от “Токудските“ услуги

аз бях със скалпел обновен.

 

Броя проклетите години…

Юмруци стискам и мълча!

Обичам небесата сини -

след този свят аз все търча…

 

Минаха четири години

и аз за радост оцелях!

Със „Гостенката“ се разминах,

в прегръдките ù не се спрях.

 

И за това така се радвам.

И със мечтите си хвърча.

На всички аз сега  докладвам,

че няма да се залича!

 

Със всички сили аз се боря.

О, трудно ще ми е, аз знам!...

И със Съдбата си ще споря,

и няма да потъна  в срам!

 

Очаквам да съм късметлия.

Добрите сили да са с мен…

Аз мойта „чума“ ще надвия!

На този хубав свят съм фен…

 

 

© Христо Славов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??