9 авг. 2012 г., 11:50

За невъзможната любов 

  Поэзия » Любовная
898 1 2

Вдигам тост:

за невъзможната любов,

онази, грешната и неразумната,

онази, прокълнатата любов,

отритнатата, блудната!

 

Онази, дето те пронизва с нож,

онази, дето тайничко сънуваш,

и за която си готов душата

и сърцето да погубиш.

 

Онази, със която до зори

си пял и си наливал чаши,

безумно си целувал, но уви,

сред чужди, неизгладени чаршафи.

 

Вдигам тост:

за невъзможната любов,

с която винаги животът те разделя,

с която не заставаш пред олтар,

дори деца от нея не зачеваш!

 

Ала я носиш до последния си миг -

онази, дръзката и лудата,

по-вечна от венчалната халка,

по-крехка от крило на пеперуда.

© Даниела Атанасова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??