ЗА ТЕБ
Писмо ти пиша с хубави думи,
с изречения прекрасни от мен,
изпращам го бързо по птичка вълшебна,
на клон да кацне за теб.
През гори и реки, през полета и морета,
нека високо да лети,
през облаците да трепти,
на твойто рамо да слети.
Ти добре я приеми
и писмото прочети,
между изреченията думите ми силно усети
и в мислите си ти ме прегърни.
Птичката тогава обратно я върни
с твойте мисли и прегръдки, нека тя ми долети,
нека душата ми се изпълни и сърцето успокои.
О, Господи... колко прекрасна си ти!
© Даниел Тодоров Все права защищены