19 февр. 2008 г., 14:05

За теб, Апостоле! 

  Поэзия » Гражданская
711 0 4
 

 

Под свода небесен

за теб пея песен -

за твоя живот - епопея,

за съдбата ти странна аз пея,

за свободата,

която донесе,

за борбата,

която достойно изнесе,

за бесилото,

на което беше поставен,

за самотата,

в която беше оставен,

за любовта

на народа към тебе,

за идеала ти,

който напред ни поведе.

До днес само теб

"Апостола" зовеме!

Ти ще останеш скъп

и за бъдното време!

Венец от думи за тебе вия,

за твоя скромен лик.

Сълзите си в него аз ще скрия,

за теб, Апостоле -

за българския син велик!

"Глас народен - глас Божи!" -

ти на своя народ заложи,

затова той те тачи и милее,

а името ти като слънце грее!

© Анна Попова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??