16 нояб. 2017 г., 13:18

за тебе чувам сафири 

  Поэзия » Любовная
219 0 0

Беше сакан, а несуден

сега си само добар пријател

ти што ја будиш пролетта во моите мисли

за тебе чувам сафири

кога другите ќе заминат

ќе останеш ти и твоите топли зборови

повредни од злато

пред да заспијам

ти праќам телепатски пораки

ти си сакан и посебен

за тебе, само за тебе чувам сафири.

 

 

 

© Sanja Atanasovska Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??